dissabte, 5 de maig del 2012

NOTA DE SUPORT DE LA PLATAFORMA SOS SITGES A LA PLATAFORMA SALVEM LA VIL.LA URANIA




Dilluns que ve, 7 de maig, l'ajuntament de Barcelona, té previst enderrocar la Vil.la Urania, una casa del carrer Saragossa/Via Agusta de Barcelona, construida l'any 1868 per l'arquitecte Magí Rius, i propietat de l'astrònom Comas i Solà, un dels màxims referents científics catalans del segle XX. 


Trencant totalment amb la voluntat de Comas, que va cedir la seva casa a l'Ajuntament amb la condició que aquesta fos destinada a centre cultural, educatiu, científics... el consistori ha preferit tirar pel dret i enderrocar-la! Però tot i el poc temps que ens queda, encara estem a temps d'aturar aquest atemptat patrimonial, i per sort, són moltíssims els ciutadans, i algunes institucions, plataformes culturals, de barri.... les que en tan sols tres dies han aconseguit que aquest enderroc sigui una de les notícies més comentades! Des d'aquí, la Plataforma Sos Sitges us donem tot el nostre suport, us enviem totes les nostres forces, i esperem que tingueu més sort que la que van tenir el Cau Ferrat, el Maricel i la Casa Rocamora, i que no s'enderroqui res del que després ens en haguem de penedir!!!!! Demanem que els que llegiu això feu còrrer la notícia: twitter amb #salvemvillaurania, amb blogs, coneguts, boca boca......  segur que ho aconeguim!!! 

Els hereus i descendents de Comas i Solà han enviat una carta a l'alcalde de Barcelona, Sr. Trias, on mostren el seu deacord amb l'enderroc, i deixen clar que en cas que s'arribi a enderrocar l'edifici denunciaran al consistori per no complir amb les condicions exposades per Comas i Solà al cedir la seva casa a l'Ajuntament de Barcelona. 



Carta de la família de Comas i Solà:

Per més informació, altres blocs i notícies:











1 comentari:

  1. Avui ERC hem estat al costat dels veïns impedint l'enderroc de Vil·la Urània. Mirarem, des de l'Ajuntament, d'evitar-ne l'enderroc i complir amb el llegat de Comas i Solà #SalvemVil·laUrània

    ResponElimina