divendres, 20 de gener del 2012

ARTICLE DEL GRUP MUNICIPAL D'ERC DE SITGES. L'ECO DE SITGES, 13 de gener de 2012


ARTICLE PUBLICAT A LA WEB D'ERC SITGES I A l'ECO DE SITGES


Reforma dels Museus

Des d'ERC som contundents quan les coses es fan malament i no dubtem a denunciar-ho, però també som coherents i responsables i cal felicitar quan una cosa es fa bé.El govern actual a l'ajuntament de Sitges ha parat, o més ben dit a re-interpretat, el projecte de reforma dels museus Cau Ferrat i Maricel amb la finalitat de presentar un nou projecte que canvia considerablement aquells punts més polèmics de la reforma. 

Des del grup d'esquerra, al igual que en el poble de Sitges, teníem diverses opinions sobre el tema però jo personalment sempre en vaig ser contrària, sobretot en el tema de tapar amb un immens vidre tota la façana marítima.No podia entendre com gent experta se li havia acudit una idea tan traumàtica i d'un impacte tan fort per protegir l'edifici. El patrimoni s’ha de protegir, sí però també s'ha de respectar l'obra d'aquells que un dia van voler deixar la seva empremta en un edifici pel poble.

I això és el que l'ajuntament i els responsables de la gestió de Sitges han de fer amb el nostre patrimoni, el que és de tots, i el que s'ha de cuidar i conservar per tal que es mantingui, en la mesura del possible, el més fidel a allò que l'artista va voler deixar en el seu moment. Per això ara toca felicitar al govern de Sitges per la seva valentia de canviar unes reformes que des del principi van tenir molts contraris. Una transformació tan important com aquesta havia de fer-se amb molt més consens i deixant molt més temps perquè tant l'oposició com el poble en general pogués fer les corresponents al·legacions . 

Recordo que l'antic govern va portar la reforma al ple quan ja estava tot lligat i van marcar un gol a tota l'oposició, que no va saber o no va poder reaccionar a temps.Però segurament aquest canvi en les reformes no hagués estat possible sense la feina de la plataforma SOS Sitges que des del primer dia han lluitat amb perseverança i sense defallir per aconseguir tal objectiu.

Felicitats doncs també a la plataforma perquè malgrat tots els entrebancs que s'ha trobat, fins i tot al jutjat, han aconseguit aturar i canviar les obres i n'estic convençuda que seguiran vetllant perquè les noves propostes siguin les adequades i sempre es respecti al màxim el nostre patrimoni.Avui, molts sitgetans que un dia quan vam veure aquella reforma amb un immens vidre que canviava totalment la fesomia de la façana marítima ens varem posar les mans al cap, podrem dormir una mica més tranquils.Gràcies a la nova direcció del Consorci, gràcies Plataforma SOS Sitges i gràcies Sr. Batlle, si més no, per escoltar una mica més al poble.


Aurora Carbonell i AbellaPresidenta ERC Sitges

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada