dijous, 15 de setembre del 2011

Cultura 21, el portal català del sector de la cultura.

Paralitzen parcialment la remodelació dels museus de Sitges





L’Ajuntament de Sitges i la Diputació de Barcelona han decidit conjuntament paralitzar part de les obres de remodelació dels museus de la façana marítima de Sitges –Cau Ferrat, Casa Rocamora i Maricel de Mar–, que han estat aturades aquesta mateixa setmana. La mesura s’ha pres després d’una visita d’obres rutinària en la que s’ha constatat que els treballs havien avançat en punts que estan pendents de revisió, com les rampes i la façana marítima, segons comunica el consistori.

Amb aquesta mesura, s’atura l’actuació en alguns dels aspectes que reivindica la Plataforma SOS Sitges. El nou alcalde, Miquel Forns (de CiU, que governa en coalició amb PP, Sitges-GI i Nou Horitzó), s’havia reunit amb l’organització i s’havia compromès a estudiar la possibilitat de revisar aquelles parts de l’obra que reivindicava la Plataforma sempre i quan no suposessin aturar el projecte global.

Els treballs de remodelació, que es produeix pel deteriorament que pateixen els equipaments a causa de les condicions meteorològiques a la que estan exposats, tenen un pressupost de gairebé 10 milions d’euros, van comença a mitjan del 2010 i es preveu que acabin a finals del 2012.

L’oposició de la Plataforma
La Plataforma SOS Sitges al·lega que el projecte atempta contra alguns aspectes de la Llei de protecció del patrimoni català i contra la normativa urbanística municipal. Una de les seves reivindicacions se centra en la recuperació de l’estat original del sostre de la planta baixa del Cau Ferrat, eliminant una elevació de 35 centímetres prevista per instal·lar la climatització.

A més, l’organització creu s’hauria de reconstruir l’interior de la Casa Rocamora i reproduir la façana de mar de 1915, any en el que es va construir l’edifici. Pel que fa al Maricel de Mar s’han presentat propostes alternatives a la protecció de la façana posterior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada