dimecres, 9 de març del 2011

ECO DE SITGES, 25 de FEBRER de 2011


El Sr. Orriols publica a l'Eco de Sitges  aquesta carta enviada al Sr. Josep Mora, president de SOS Monument, per expressar la seva disconformitat davant de la distinció negativa que va rebre l'Ajuntament de Sitges per les obres de remodelació dels museus de Sitges. En aquest text sobten algunes de les seves opinions personals, però en volem destacar dues: 

 "Us puc assegurar que la famosa façana marítima que la Plataforma SOS Sitges Salvem els Museus" assegura que estem destrossant, no està catalogada (...)"

 Com és que no fa referència a la protecció de la Casa Rocamora? que no ho pot assegurar que l'edifici no estigui catalogat? Ell té molt clar que la "famosa" façana marítima no està catalogada, però com pot demostrar aquesta afirmació tan contundent per a que tothom ho pugui tenir tan clar com ell?
Nosaltres el que sí podem assegurar, i així ho pot consultar qualsevol persona, és que tots els edificis afectats pel projecte de remodelació, construccions situades al carrer de Fonollar del número del nº 2 fins al nº 8, estan inclosos en el Catàleg del Patrimoni de Sitges amb nivell de protecció màxim, el que implica un manteniment estricte de l’ interior i l’exterior dels edificis. Aquesta catalogació es ratifica al ser tots aquests edificis grafiats en els plànols del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de Sitges de l'any 1989, en la Declaració de Conjunt Històric Artístic i Monumental de l’any 1972, en la declaració de Bé Nacional d’Interès Cultural, i, per més INRI, en el propi projecte executiu del Sr. Hernández Cros diverses vegades es deixa constància de que els tres edificis estan catalogats. 

"Aquesta plataforma, tot i  molt legítima en si mateixa, no representa més que la opinió minoritària d'una gent amb dubtoses intencions polítiques i sense cap rigor tècnic".

Més de 3.000 persones adherides a la Plataforma és una opinió minoritària? Quanta gent a firmat a favor d'aquest projecte?. Encara és més agosarada l'afirmació contundent de que els representants de la Plataforma som gent amb dubtoses intencions polítiques, sobretot quan ve d'una persona que firma una carta plena d'opinions personals com a "Ajuntament de Sitges i Regidor de Medi Ambient"? Cap partit polític sitgetà pot dir que no ha rebut l'oferiment per part de la Plataforma Sitges d'explicar les nostres reivindicacions. Cap, ni el partit que governa l'Ajuntament de Sitges. Així que de dubtoses intencions polítiques res de res. I per últim, tots els membres de la Plataforma posem els nostres currículums a la disposició de qui vulgui saber els coneixements tècnics sobre patrimoni, arquitectura, història de Sitges, història de l’art i conservació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada